Bu gözlük asistanlık yapıyor! Google’ın yapay zekalı AR gözlüğü ortaya çıktı

Google’ın teknoloji dünyasında yeniden heyecan yaratma konusunda ne kadar usta olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu seferki sürprizi ise, Google I/O 2024 etkinliğinde göz açıp kapayıncaya kadar sergiledikleri yeni bir AR gözlüğü prototipi oldu. Resmen asistanlık yapan gözlük, saniyeler içinde sahnede belirdi, yani gözünüzü bir an bile ayırmış olsanız kaçırabilirdiniz. Ama canlı yayında şaşırtan yetenekleri fazlasıyla gösterildi. İşte Google’ın yapay zekalı asistan gözlüğü…

Google’ın asistanlık yapan yapay zekalı AR gözlüğü ortaya çıktı

Google’ın AR donanımına yönelik yeni hamlesi, Project Astra demo videosunda, bir Google çalışanının sıradan gibi görünen ancak aslında oldukça kalın çerçevelere sahip gözlükleri takmasıyla ortaya çıktı. Bu kalın çerçeveler, belli ki gözlüğün içinde yapay zekalı asistanlık desteği gibi yüksek teknolojiler barındırıyor.

Meta’nın AI destekli Ray-Ban akıllı gözlükleri, ekran içermemesine rağmen şu ana kadar piyasaya sürülen en kullanışlı AI giyilebilir teknoloji ürünü olarak kabul ediliyor. Google’ın, geçmişte yeterince ileri gitmiş olduğu bu prototipleri kamuoyu önünde test etmeye başladığı düşünüldüğünde, AR gözlükler konusunda iddialarını sürdürmesi ve bu alandaki rekabette yer almak istemesi şaşırtıcı değil.

Google’ın bu yeni AR gözlük prototipi, teknoloji tutkunlarının ilgisini çekmeye yetecek kadar ilgi çekici özelliklere sahip. Bu gözlüklerin sokaklarda görülmeye başlanmasıyla, AR teknolojisinin günlük yaşama nasıl entegre edilebileceğine dair daha net fikirler edinebiliriz.

Google bu yolda ilerlemeye devam ederse, belki de yakın bir gelecekte hepimiz bu tür akıllı gözlüklerle sokaklarda dolaşırken görülebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir