Deepfake: Erotik yapay zeka içeriği için kimliği çalınan Hint kadının hikayesi

Babydoll Archi’nin Sosyal Medyadaki Yükselişi

Babydoll Archi’nin Instagram’daki takipçi sayısı kısa bir süre içinde dikkat çekici bir şekilde artarak 1,4 milyonu geçti. Hayranları her gün cesur fotoğraflarını ve videolarını izlemek için sabırsızlanıyorlar.

Instagram’da Hindistan’da viral olan bir videoda, Archi, Romanya’dan bir şarkı olan “Dame Un Grr” eşliğinde çekici bir dans gösterisi yaparken görüldü. Ayrıca bir fotoğrafta, Amerikalı yetişkin film yıldızı Kendra Lust ile poz verdiği de ortaya çıktı.

Bu sıra dışı videolar ve fotoğraflar, Archi’yi hızla üne kavuşturdu ve adı Google’da en çok arananlar listesine girdi. Sosyal medyada fan sayfaları oluşturuldu ve haberlerde onun ABD’deki porno endüstrisine adım atan ilk kişi olabileceği konuşulmaya başlandı.

Ana akım medya bile olaya dahil oldu ve onu “influencer” olarak tanımladı. Ancak aslında bu viral sansasyonun arkasında gerçek bir kadın yoktu.

Archi’nin Instagram hesabı sahte çıktı ve profil resmi olan kadın gerçek hayatta Assam’ın Dibrugarh şehrinde yaşayan ev kadını Sanchi’ye aitti. Kardeşi polise başvurduktan sonra gerçekler ortaya çıktı.

Archi’nin yaratıcısı ise Sanchi’nin eski erkek arkadaşı Pratim Bora olarak belirlendi. Polis memuru Sizal Agarwal, Bora’nın intikam almak amacıyla Sanchi’nin fotoğraflarını kullanarak sahte bir yapay zeka karakteri yarattığını açıkladı.

Bora şu anda gözaltında ve polis, hesabın 3 bin abonesi olduğunu ve bu abonelerden önemli miktarda para kazandığını belirtti. Sanchi’nin ailesi, yaşadıkları olayın ardından danışmanlık hizmeti almaya başladıklarını ve durumlarının daha iyi olduğunu söyledi.

Öfkelere neden olan bu olay, bazı insanların daha sıkı yasalar talep etmelerine sebep oldu. Uzmanlar, deepfake teknolojisinin kötüye kullanılabileceği durumlarda daha spesifik yasaların geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

En büyük gen haritası hazırlandı: “Çöp DNA” ve “zıplayan genlerin” gizemi çözülüyor

Yeni bir çalışmada bilim insanları, bugüne dek hazırlanmış en geniş kapsamlı “insan genetiği” kataloğunu açık erişime sundu.

Bir gün uzaylılar çıkıp gelirse, insanlık ilk olarak ne yapacak?

Bir gün uzaylılarla karşılaşırsak veya uzaylı yaşama dair kesin deliller bulursak, insanlık ve NASA nasıl bir yol izleyecek? Bilim dünyası bu sorunun cevabını merak ettiği gibi çeşitli planları da NASA’ya sunuyorlar.

vivo’nun dikkat çeken telefonu X200 FE Türkiye’de satışa sunuldu. İşte fiyatı ve özellikleri!

vivo, X200 serisinin yeni modeli X200 FE’yi Türkiye’de satışa sundu. Kompakt boyutları, yüksek pil kapasitesi ve ZEISS ile geliştirilen kamera sistemiyle dikkat çekiyor.

Perplexity CEO’su “6 ay içinde yok olacak” meslekleri açıkladı

Yükselen yapay zeka firması Perplexity’nin CEO’su Aravind Srinivas yaklaşık 6 ay içinde yapay zeka tarafından otomasyona uğrayacağını düşündüğü meslekleri açıkladı.

“Sonsuz kimyasallardan” kurtulmanın hızlı yolu bulundu

Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir katalizör, doğada kalıcılığıyla bilinen PFAS türü kimyasalları (Sonsuz Kimyasallar) düşük sıcaklıkta ve toksik madde kullanmadan parçalayabiliyor.

Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası başlıyor

2025 Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası, yarın İspanya’nın başkenti Madrid’de başlayacak. Organizasyonda 5 sporcumuz madalya mücadelesi verecek.