Hamburgerden sonra havuçta da koli basili bakterisi tespit edildi

ABD CDC: Paketli Organik Havuçlarda Koli Basili Tespit Edildi

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan açıklamaya göre, bir firma tarafından satılan paketli organik havuçlarda koli basili bakterisine rastlandı.

Açıklamada, ABD’de paketli organik havuçları tüketen 39 kişiden birinin koli basili bakterisinden hayatını kaybettiği ve 15 kişinin de hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

MÜŞTERİLER UYARILDI

Söz konusu firmanın satışını yaptığı tüm paketli havuçların market raflarından toplatıldığı vurgulanan açıklamada, müşterilere aldıkları ürünleri kontrol etmeleri çağrısı yapıldı.

Koli basili bakterisi, insan ve hayvan bağırsaklarında bulunmasına rağmen bazı türleri gıda zehirlenmesine, idrar yolu ve kan dolaşımı enfeksiyonlarına yol açabilir.

Ayrıca, CDC’ye göre, koli basili bakterisinin ABD’de yılda yaklaşık 70 bin enfeksiyona neden olduğu ve bu nedenle her yıl 2 binden fazla kişinin tedavi gördüğü belirtiliyor.

ABD’nin 14 eyaletindeki McDonald’s restoranlarında üretilen hamburgerlerde de koli basili bakterisi tespit edilmiş ve 104 kişinin hastalanmasına sebep olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir