Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Kalp Gribi Vakasıyla Uyanan Arın Kıraç’ın Hikayesi

Betül Topaklı / Milliyet.com.tr – Arın Kıraç, 2006 yılında hayata gözlerini açtı. Ailesi tarafından desteklenen genç bir sporcu olan Arın, sigara kullanmayan ve sağlıklı bir yaşam sürdüren bir üniversite öğrencisiydi. Ancak bir sabah, yaşadığı yoğun göğüs ağrısıyla hayatı altüst oldu.

Arın, yaşadığı korku dolu anları şu şekilde anlatıyor: “Uyandığımda ansızın göğsümde şiddetli bir ağrı hissettim. Ağrı bir türlü geçmeyince ölmekle yüz yüze olduğumu düşündüm. Ailemi uyandırıp hemen hastaneye gitmemiz gerekti. Yapılan tetkikler sonucunda kalp gribi teşhisi konuldu.”

‘Kalp Gribi’ Nedir?

Arın, bu hastalığı duyunca oldukça şaşırdı. Hastalığı atlattıktan sonra dinlenen genç sporcu, egzersizlere ara verip sağlıklı beslenmeye yönelerek ve istirahat ederek tamamen iyileşti. Ancak, çevresindekilere “kalp gribi” olduğunu söylediğinde büyük bir şaşkınlıkla karşılaştı.

Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

Prof. Dr. Adnan Kaya, solunum yolu enfeksiyonlarının ardından kalp gribi riskinin arttığını belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre, miyokardit yılda 100 bin kişiden birini etkileyebilmektedir. Özellikle genç erkeklerde görülen bu hastalığın belirtileri arasında göğüs ağrısı, halsizlik ve çarpıntı yer almaktadır.

Sağlıklı Yaşam Önerileri

Prof. Dr. Adnan Kaya, kalp gribi vakalarında istirahat ve destek tedavisinin önemine vurgu yapıyor. Özellikle viral enfeksiyonlardan korunmanın ve genel sağlık önlemlerinin alınmasının bu hastalıktan korunmada kritik olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Kazara Ateşlenen Tabancayla Genç Hayatını Kaybetti

Kazara ateşlendiği öne sürülen tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti 29 yaşındaki gencin vurularak öldüğü olayın yaşandığı evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı SAKARYA – Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 29 yaşındaki genç, arkadaş ortamında …

Roche, ABD’de 50 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

NEW İsviçre merkezli ilaç şirketi Roche, gelecek 5 yıl içinde ABD’de ilaç ve tanı alanında 50 milyar dolar yatırım yapacağını bildirdi. Roche’dan gelecek 5 yılda ABD’ye yapılacak 50 milyar dolarlık yatırıma dair açıklama yapıldı. Açıklamada, söz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir