Kazakistan’da düşen uçaktan kurtulan Rahimov: Patlama sesi duyduk ama hangi bölgede olduğunu göremedik

Kazakistan’da Düşen Uçaktan Kurtulan Subhonkul Rahimov Şoku Atlattı

Kazakistan’da meydana gelen Azerbaycan Hava Yolları’na ait uçak kazasında hayatta kalan Subhonkul Rahimov, kazayı yara almadan atlattığı için büyük bir şok yaşadığını ifade etti.

Anadolu Ajansı’na konuşan 48 yaşındaki Rahimov, Tacikistan doğumlu olduğunu belirterek, 20 yıldan fazla süredir Rusya’nın Yekaterinburg kentinde yaşadığını ve Rus vatandaşı olduğunu açıkladı.

Uçuş sırasında patlama sesi duyduklarını ancak patlamanın nerede gerçekleştiğini net olarak anlayamadığını dile getiren Rahimov, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

Subhonkul Rahimov

“Grozni kentini göremedim. Sis nedeniyle hangi yer üzerinde olduğumuzu kestiremedim. Uykuda olduğum bir anda patlama sesi duydum. Daha sonra uçağın tekrar yükseldiğini hissettim. Gözlerimi açtığımda sadece sis gördüm. Hiçbir şey net değildi. Uçak doğrudan iniş yapamadı. İkinci bir deneme için uçağın iniş yapacağını düşündüm. Bunu Grozni üzerinde gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum. Ancak kesin bir şey söyleyemem.”

Patlama sonrasında oksijen maskelerinin düştüğünü belirten Rahimov, “Uçak parçalanacakmış gibi hissettim. Türbülans yaşandı. Daha sonra uçak bir düzene girdi ve yavaşça inişe geçti. Yolcular sakinleşti. Farklı bir havalimanına gideceğimizi tahmin ettim. Kendimi sakinleştirdim. Bir süre sonra denizi gördük. Hava açıktı” şeklinde konuştu.

Şok Atlattı

Uçuş sırasında dua ettiğini ve Kelime-i Şehadet getirdiğini ifade eden Rahimov, “Uçağa binerken ve iniş yaparken her zaman bu duaları yapıyorum. Sürekli olarak Allah’a ibadet ediyorum. Tüm okumalarımı yaptım. Sonrasında secdede ölmeyi tercih ederim dedim. Ölümün kaçınılmaz olduğunu fark ettim. Allah’ın izniyle hayatta kaldım” şeklinde konuştu.

Kaza anında birkaç kez yerinden zıpladığını ve ardından yangın çıktığını gözlemlediğini aktaran Rahimov, “Olay çok hızlı gerçekleşti. Sonrasında sessizlik hakim oldu. Kurtulduğum için büyük bir şok yaşadım. Hiçbir yaralanmam yoktu. Bu durum beni şaşırttı. Şükürler olsun, benimle birlikte yanımdaki ve arkamdaki yolcular da hayatta kaldı. Koltuğumun numarası 38 idi. Ancak kuyruk kısmında olan uçağın kuyruğu koptu. Ancak bunun nasıl olduğunu anlayamadım” dedi.

Hostesin Cesareti

Uçaktaki hostesi takdir ettiğini belirten Rahimov, “Eğer öldüyse Allah onu cennetine alsın. Azerbaycan Türkçesiyle konuşarak insanları sakinleştirdi. Tüm prosedürleri eksiksiz yerine getirdi. Kritik anlarda insanlarla iletişim kurdu. Kadın olduğuna vurgu yapmak isterim. Hiç korkmadı” diye konuştu.

Kaza sonrasında bilincini kaybetmediğini belirten Rahimov, “Uçaktan çıkmaya çalıştım. Diğer yolcularla birlikte birbirimize yardım ettik. Emniyet kemerlerimizi açıp uçaktan çıkmaya çalıştık. Bir kadına yardım etmeye çalıştım. Ambulans seslerini duydum. Sağlık ekipleri hızla müdahale etti. Kimileri benim uçaktan indiğimi fark etmedi bile. Çünkü etrafta dolaşıyordum. Beni gördüklerinde şaşırdılar” ifadelerini kullandı.

Kaza yerine hızla ulaşan ilk yardım ekiplerine teşekkür eden Rahimov, Kazakistan ve sağlık görevlilerine minnettarlığını dile getirdi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Saraçhane eylemlerinden yargılanan 139 kişinin davasında ara karar çıktı

Aralarında Berkay Gezgin’in de bulunduğu 139 sanıklı Saraçhane eylemleri davasında ara karar çıktı. Mahkeme, tüm sanıkların yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi

ABD, İran’a nükleer saldırı yapmayı düşünüyor

Trump yönetiminin İran’ın Fordo nükleer tesisine yönelik olası bir nükleer saldırı seçeneğini değerlendirdiği iddia edildi. Kremlin, böyle bir adımın felaketle sonuçlanacağı uyarısında bulundu. ABD’den ise çelişkili açıklamalar geldi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 81 sözleşmeli personel alacak

GİB’in 81 sözleşmeli personel alımı yapacağına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dünya çapındaki çatışma ve savaş iklimi nükleer silahlanma yarışını tetikleyebilir: Dünyadaki nükleer cephaneliklerin durumu

Son yıllarda artan çatışmalar, nükleer silahlara ilişkin tartışmaları alevlendirdi. Atom Bilimcileri Federasyonu, son raporuyla dünyadaki nükleer cephaneliğin durumuna ilişkin bilgileri derledi. Rapora göre, dünyadaki nükleer başlık sayısı azalmış olsa da “bomba”nın yıkıcı etkisi geçmişten çok daha fazla. Öte yandan siyaset bilimciler, Ukrayna Savaşı ve İran-İsrail çatışması nedeniyle Soğuk Savaş’tan bu yana azalmaya devam eden nükleer başlıkların yeniden artabileceği konusunda uyardı.

ABD basını: Trump saldırı planlarını onayladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışmalara ABD’nin müdahalesine gizlice onay verdiği iddia edildi.

İran: İsrail, Arak ağır su nükleer reaktörünü hedef aldı

İran: İsrail, Arak ağır su nükleer reaktörünü hedef aldı