Samsung’dan One UI 7 müjdesi! İşte beklenen yenilikler

Samsung, 2024 yılına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Şirket, Samsung Developer Conference 2024’ü 3 Ekim 2024’te düzenlemeyi planlıyor. Bu etkinlikte ise Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesini tanıtması bekleniyor. Geçen yıl, SDC 2023’te tanıtılan One UI 6 güncellemesi bir ay sonra piyasaya sürülmüştü ve Samsung’un bu yıl aynı modeli takip etmesi öngörülüyor.

One UI 7 güncellemesinde bizleri neler bekliyor?

Yeni raporlar, güncelleme üzerinde bazı radikal tasarım değişiklikleri getirebileceğini öne sürüyor. One UI güncellemesi bugüne kadar görülmemiş değişiklikler sunabilir ve ikonlarda büyük bir yenileme yapılabilir. Yenileme hakkında da tüm detaylar paylaşılmaya başlandı.

Sosyal medya platformu X’te paylaşılan sızıntılara göre, One UI 7’nin birçok kullanıcı arayüzünü Apple’ın iOS 18 ve Xiaomi’nin HyperOS’inden ilham aldı. One UI 7 ile beklenen yenilikler şu şekilde;

  • Yuvarlatılmış ikonlar ve 3D görünüm: Bu güncellemede macOS ve visionOS’takilere benzer yuvarlatılmış ve 3D görünümlü ikonlar sunacak.
  • Yenilenmiş hızlı panel: Hızlı Panel, iOS 18’e benzer bir görünüme sahip olabilir.
  • Yeniden tasarlanmış kilit Eeranı: Kilit ekranı, daha yuvarlak bir tasarıma sahip olacak.
  • İki sayfalı bildirim paneli: Bildirim paneli, iki sayfadan oluşacak; soldan aşağı kaydırıldığında bildirimler, sağdan aşağı kaydırıldığında ise hızlı ayarları görebileceksiniz. HyperOS’te olduğu gibi, kullanıcılar bildirim sayfası ile hızlı ayarlar sayfası arasında hızlıca geçiş yapabilecek.
  • Kamera arayüzü: Kamera uygulamasının üst kısmındaki tüm ayarlar, uygulamanın altına taşınacak. Ayrıca, yeni bir kısayol ile hızlı ayarları genişletip görmek daha kolay hale gelecek.

Samsung’un, Galaxy S24 Plus, Galaxy S23 Ultra ve Galaxy S22 serisi gibi çeşitli Galaxy telefonlarında bu güncellemeyi test ettiği de görüldü. Bu telefonlar, Geekbench üzerinde Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesi ile beraber deneniyor. Peki sizce gelen güncellemeler yeterli mi? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir