Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Sessiz Kalp Krizinin Belirtileri ve Önemi

Kalp, vücudumuzdaki tüm sistem ve organlara oksijen ve besin taşıyarak onları besler. Ancak sağlıksız alışkanlıklar, bu önemli organın işlevlerini bozabilir. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kalp sağlığıyla ilgili problemlerin bazen sessizce ilerleyebileceğine dikkat çekiyor. Koylan’a göre, özellikle sessiz kalp krizleri toplumda yeterince bilinmemekte, ancak ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Bu nedenle belirtileri tanımak ve bilinçlenmek yaşamsal sonuçlar doğurabilir.

30 Dakikalık Yürüyüş Kalbi Korur!

Kalp krizi genellikle göğüs ağrısı, kol uyuşması veya nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak her kriz belirtilerle ortaya çıkmayabilir. Sessiz kalp krizinin daha yaygın olduğunu belirten Prof. Dr. Nevrez Koylan, bu durumun farkına varılamayabileceğine dikkat çekiyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek, düzenli egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak, kalp sağlığı için hayati önem taşıyor. Günde sadece 30 dakikalık yürüyüş bile kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Kriz Atladığınızı Tesadüfen Öğrenmeyin!

Sessiz kalp krizinde belirtiler o kadar belirgin olmayabilir ki kişi kriz geçirdiğinin farkında bile olmayabilir. Özellikle risk grubundaki kişilerin düzenli sağlık kontrolleri yaptırması ve belirtilere dikkat etmesi önemlidir. Prof. Dr. Nevrez Koylan’a göre, sessiz kalp krizi riski yüksek olan bireylerin dikkatli olmaları ve gerektiğinde doktora başvurmaları gerekmektedir.

Griple Karıştırılmamalıdır!

Sessiz kalp krizi belirtileri genellikle hafiftir ve grip veya yorgunluk gibi durumlarla karıştırılabilir. Belirtilerin yanı sıra risk grubundaki kişilerin özellikle dikkatli olması önemlidir. Bu nedenle belirtilerde herhangi bir şüphe olması durumunda uzman bir doktora başvurmakta fayda var. Kardiyoloji uzmanları gerekli görürse çeşitli testler yaparak durumu değerlendirebilir.

Sessiz Kalp Krizi Belirtileri

1- Geçmeyen ve nedeni açıklanamayan sırt, çene veya boyun ağrısı.

2- Sürekli hissedilen halsizlik ve derin bir bitkinlik.

3- Sebepsiz mide bulantısı, şişkinlik veya hazımsızlık.

4- Genellikle gece yaşanan ve nedensizce oluşan soğuk terleme.

5- Özellikle ayakta dururken yaşanan baş dönmesi ve baygınlık hissi.

6- Merdiven çıkmak gibi basit eylemlerde alışılmadık zorlanma.

7- Aralıklı ve hafif hissedilen küçük göğüs sıkışmaları.

Related Posts

Uzmanı uyardı: ‘Keneler yeni konakçı arayabilir’

Bolu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ok, sokak hayvanlarının toplanmasının keneleri farklı canlılara yönlendirebileceğini belirtti. Türkiye’de 2025 yılında şimdiye dek 7 bin kene vakası görülürken, 15 kişi hayatını kaybetti.

Uzmanından güneş yanığı uyarısı: Yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıkları açısından kısa süreli tatillerden korktuklarını belirterek, güneş yanığından sonra sırtta oluşan lekelerin kayıt altına alınarak, düzenli takibinin önemli olduğunu söyledi.

Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

Memorial Bodrum Hastanesi 4 Temmuz 2025 tarihinde kapılarını açıyor. Memorial Sağlık Grubu’nun yeni hastanesinin açılışı hakkında grup tarafından açıklama yapıldı. 

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Sigara her nefeste ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Burcu Karaduman, sigara ve elektronik sigaranın ağız sağlığındaki olumsuz etkilerine dikkat çekerek “Tütün ve tütün ürünlerinin tamamı ağız ve diş sağlığında yıkıcı etkiye sahip. Sigara bırakıldıktan ilk 20 gün içinde hasar onarım süreci başlıyor” açıklamasında bulundu.