Yeni Akit yazarından AKP’nin sokak hayvanları yasa tasarısındaki “tehlike arz eden” ifadesine: Bunun ne olduğu tanımlanmalı!

Yeni Akit yazarı Latif Şimşek, AKP’nin sunduğu tartışmalı sokak hayvanları yasa tasarısındaki “…Tehlike arz eden hayvanlara ötenazi uygulanması” ifadesindeki “tehlike”nin tanımının ne olduğunun belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Şimşek, “Aksi halde yasanın verdiği barınak yapma, kısırlaştırma görevlerini yetine getirmeyen belediyeler, kendilerince bir ‘tehlike’ tanımlaması yaparak, doğrudan ötenazi uygulamaya mı başlayacak?” diye yazdı.

Şimşek, “Anadolu insanı, naifliğini ve merhametini anlatırken; ‘Ben bugüne kadar bir karıncayı bile incitmedim’ der. Gelin biz de Allah’ın dilsiz kullarını incitmeden, öldürmeden bu işe bir çözüm bulalım. Kimse bu konuyu siyaset malzemesi yapmasın. Yasa çıkabilir ama istenirse değişiklik yine yapılabilir. Bu konuda çözüm önerisi olan aklı başında çok insan var. Önerileri dinleyelim, bir ortak akıl oluşturalım. Toplumu germeden bölmeden bu iş çözülebilir” çağrısında bulundu.


TIKLAYIN – Sokak hayvanları yasa teklifi görüşmeleri 18 saat sürdü, ilk 3 madde kabul edildi | Meclis’te “yasa iptal” sloganları atıldı, vekiller arasında gergin anlar yaşandı

TIKLAYIN – Hayvan hakları savunucularına Meclis önünde polis müdahalesi: Kendimizi Meclis’in önünde yakmaya hazırız

TIKLAYIN – AKP’nin “sokak hayvanları” yasa teklifinin tüm detayları | “Öldürme” gitti, “ötanazi” geldi; “hayvanları koruma” yerine “insanları ve hayvanları koruma” geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir